Illustratie Studio de Bie

Werkwijze

"Een vrijblijvend gesprek in de studio om uit te wisselen over de wensen van de cliënt vormt de basis van de samenwerking. Er worden ideeën besproken waaruit de eerste schetsen ontstaan en in de dagen daarop worden deze uitgewerkt naar een concrete vorm. Dit proces herhaalt zich soms, en uiteindelijk wordt gezamelijk het definitieve ontwerp uitgekozen dat wordt uitgewerkt tot het eindproduct. Alle illustraties worden digitaal en op het gewenste formaat aangeleverd."

Paul De Bie

Bio

Paul de Bie (1973) is beeldend kunstenaar en illustrator. Vlak na zijn studie aan de kunstacademie (1998) verschijnen zijn eerste stripverhalen in bladen alsZone 5300 en het belgische Ink. Kort daarop begint hij met het ontwerpen van platenhoezen voor DJ’s en werkt hij enkele jaren als game designer bij MAD Multimedia. Later verschijnen zijn eerste infographics in tijdschriften als The Lancet en illustreert hij een serie affiches voor klassieke concerten van de Oosterpoort in Groningen. In 2014 gaat hij een samenwerking aan met Educatieve uitgeverij Staal en Roeland die tot op de dag van vandaag voortduurt.

De afgelopen tijd werkte Paul aan tekeningen voor verschillende kinderboeken, en ontwierp hij onder andere zeefdruk affiches voor Poppodium Vera in Groningen. Vanuit zijn atelier-studio in Groningen werkt hij aan opdrachten die variëren van realistische schilderijen tot cartoon-achtige computergraphics.

Zijn beheersing van een grote diversiteit aan stijlen en technieken brengt talloze mogelijkheden met zich mee voor het vinden van oplossingen binnen de vaak uiteenlopende wensen van zijn opdrachtgevers.

Opdrachtgevers

Recencies

"..Een mooi verstild duintafereel van Paul de Bie" Leeskost.nl over de omslag van de roman "Overstag" (2018)
"..Groovy, jazzy, funky en vrolijk. De fantastische cd-inlay doet dat al vermoeden" Cosmopolitan magazine over de cd van Cozy Creatures (1999)
"..Behalve leuk om naar te luisteren is de cd ook nog eens mooi om te zien" Sum magazine over de cd van Cozy Creatures (1999)
"..Volwassen presentatie en schitterend artwork" SLAM! magazine over de cd van Cozy Creatures SLAM! magazine over de cd van Cozy Creatures (1998)

Referenties

"Paul de Bie is een opmerkelijk kunstenaar met een zeer divers palet aan stijlen. Hij schildert van klassieke staatsieportretten voor de Universiteit van Groningen tot cartoons in een scherpe, humoristische stijl, en alles daar tussenin. Als educatieve uitgevers vroegen wij Paul om ons te helpen met een compleet nieuwe, innovatieve (en inmiddels zeer succesvolle) leermethode Latijn voor de middelbare school. Voor deze methode (S.P.Q.R.) maakte Paul illustraties van Romeinse Goden, technische tekeningen, tekeningen over het Romeinse leven en cartoons ter ondersteuning van de complexe grammatica.